Nis

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Müfredat hazırlık sürecinde çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi.

Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendi. Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı.

Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.

Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağına ulaşmak için tıklayınız.

Nis

26 Nisan 2024 Cuma günü 7. Sınıf  öğrencilerimizle SYAL ve Altıeylül Fen Lisesi 'ne Rehberlik Servisi olarak gezi düzenledik. Öğrencilerimizin hedefledikleri okulları yakından tanımalarını amaçladık. Ayrica Altıeylül Fen Lisesi Tubitak Bilim Fuarını da öğrencilerimizle birlikte gezdik. Tanıtımda emeği geçen Syal rehber öğretmeni, Altıeylül Fen Lisesi rehber öğretmeni ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz 8. Sınıf öğrencileri ile TC Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen 19.Geleneksel Sanat Etkinliklerine katıldık. Resim yarışması ve müzik etkinliklerinde performans göstererek okulumuzu en iyi şekilde temsil ettik.

Nis

TAZOF (TÜRKİYE ZEKA OYUNLARI FEDARASYONU) tarafından düzenlenen Zeka Oyunları yarışmasında öğrencimiz Necati Akif İĞDECİ REVERSI oyununda ilçe 1. si olmuştur. Öğrencimiz Serranur HORSUNLU ise PENTAGO oyununda ilçe 2. si olmuştur.

Nis

19 Nisan 2024  Cuma  saat 10:30 da okulumuz çok amaçlı salonunda 8. Sınıf öğrencilerimize  Prof. Dr. Erten GÖKÇE tarafından Hedefe Odaklanma ve Başarı semineri düzenlenmistir.Katkılarından dolayı Prof. Dr. Erten GÖKÇE 'ye ve Aydın Kurs Balıkesir'e teşekkür ederiz.

Nis

Burhan Erdayı Ortaokulu oryantiring Yıldız Kız Takımımiz hem ferdi  de hem de takım halinde Kırklareli' de yapılan grup müsabakalarında birinci olmuştur ve Türkiye şampiyonasina gitmeye hak kazanmıştır. Ferdi olarak 1. olan öğrencimiz Zeynep İÇYER' i kutluyoruz.

Nis

23 Nisan 1920' de Mustafa Kemal Paşa'nın başkanlığında toplanan TBMM ile yeni bir Türk devletinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli atıldı. TBMM' nin açılışıyla saltanatın yerini milletin egemenliği aldı.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK bugünü tüm çocuklara armağan etmiştir.

Okulumuzda 23 Nisan'ı çocuklarımızla büyük bir coşkuyla kutladık.

Mrt

Akran Zorbalığı'na dikkat çekmek icin okulumuz öğrencilerinin konuyla ilgili çizimlerini okulumuz pano ve koridorlarında sergiliyoruz.

Zorba olma Kanka Ol !

Rehberlik Servisi olarak katkılarından dolayı Görsel Sanatlar öğretmenimiz Ramazan Uysal'  a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. Yılını okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutladık. Tüm şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi. İstiklal Marşı' nı en güzel okuyan öğrencimiz 5-E Sınıfından Ecem YURT ödüllendirildi.