eSafety Label - eGüvenlik Etiketi Nedir?

Sürekli gelişen bir kavram olarak e-Güvenlik veya "Çevrim içi güvenlik", kullanıcıların çevrim içi olarak sahip oldukları becerileri, davranışları, eriştikleri içerikleri ve çalıştıkları çevrim içi içeriği kapsamaktadır. Teknoloji kullanımının yönetilmesine yardımcı olmak isteyen ve okulların bu alanda artan ihtiyaçlarını kabul eden önde gelen teknoloji şirketleri, eğitim bakanlıkları ve Avrupa Okul Ağı güçlerini birleştirip çok paydaşlı bir organizasyon kurmuşlardır. ESafety Label inisiyatifi, 2012 yılında bu ortak taahhütten doğmuştur.

Ülkemizde de okulların e-Güvenlik alanında politikalarını oluşturdukları ve eylemsel olarak çevrim içi ve çevrim dışı uygulamalarını gerçekleştirdikleri "e-Güvenlik etiketi hizmetleri değerlendirme ve akreditasyon aracı" eSafety Label portalı gün geçtikçe daha fazla okulun sisteme dahil olması ile büyük bir hızla gelişiyor. eSafety Label platformu eğitim alanında birçok paydaşı ile eğitim alanında işbirliği, güç birliği içindedir. Bu paydaşlardan "European SchoolNet" eTwinning öğretmenlerinin yakından tanıdığı stratejik ortaktır. European SchoolNet (Avrupa okul ağı) kapsamında yürütülmekte olan eTwinning, Scientix, Europeana, Safer Internet Day gibi Avrupadaki öğretmenleri de içine alan geniş kapsamlı  çalışmalarda e-Güvenlik kavramı oldukça önemsenmektedir.

Yayın: 21.02.2023 - Güncelleme: 21.02.2023 11:22 - Görüntülenme: 61